Kirjasto

Murupolku

Yleistä

VAARA-KIRJASTOT

Vaara-kirjastot on Pohjois-Karjalan yhteinen kirjasto, jossa ovat mukana kaikki maakunnan kirjastot.

Vaara-kirjastoissa kaikilla Pohjois-Karjalan kirjastoilla on yhteinen tietokanta, josta voi löytää yhdellä haulla kaikkien Pohjois-Karjalan kirjastojen aineistot. 

Kirjastojen asiakaspalveluun liittyvät käytännöt, kuten laina-ajat ovat yhdenmukaiset. Yksi ja sama kirjastokortti käy kaikissa kirjastoissa.

Aukioloajat ja itsepalvelukirjasto

Juuan kirjaston aukioloajat 1.1.2021 alkaen ovat:   

Itsepalveluaika ma – pe klo 8.30 – 10.00
Henkilökuntaa asiakaspalvelussa ma - to 10.00 - 18.00 ja pe 10.00 - 17.00

                                                                               
Arkipyhinä kirjasto on suljettu ja arkipyhien aattopäivinä kirjasto suljetaan klo 16.00.
Tarvittaessa aukioloaikoihin voidaan tehdä tilapäisiä muutoksia esimerkiksi koronatilanteen tai henkilöstön koulutuspäivän yms vuoksi. 

RIHVELI

Juuan kunnan kirjastorakennus on Arkkitehtitoimisto Kaj Michael Oy:n suunnittelema, ja se valmistui kesäkuussa 1993. Rihveli-lempinimensä rakennus sai pääsisäänkäyntiä reunustavista vuolukivipilareista, kookkaista kivikynistä. Kirjastossa on myös Taideteollisen korkeakoulun oppilaiden valmistama lasitaideteos Juuan Elli: katosta riippuva teos kertoo naisen elämänkaaresta.

Kirjaston kokoelmissa on noin 42 000 kirjaa. Sanoma- ja aikakauslehtiä on tilattu yhteensä 100 vuosikertaa. Lehtiä voi myös lainata. Kirjaston aineistoa varataan Vaara-kirjastojen nettisivuilta. Kokoelmiin kuuluvat myös lainattavat liikunta- ja pelivälineet.

Kirjastossa voit käyttää tietokoneita, langatonta verkkoa, digitaalipianoa tai varata tornihuoneen työtilaksesi. Myös skannaaminen ja kopiointi onnistuu.

Tapahtumien järjestäminen onnistuu sisällä salissa sijaitsevalla aukiolla ja ulkona Kettusen aukiolla. näyttelytilamme on käytettävissä ympäri vuoden.

Yhteystiedot Juuan kunnankirjasto

Yhteystiedot:

https://vaara.finna.fi/

Juuan kunnankirjasto
Poikolantie 6 F
83900 Juuka

P. 040 104 2904
Email: juuan.kirjasto@juuka.fi

Sisältöjulkaisija

Iina Aaltonen

Johtava kirjastovirkailija
 040 104 2470
iina.aaltonen@juuka.fi

Kirjaston aula_kuva