Kohti työtä ja koulutusta

Murupolku

Kohti työtä ja koulutusta -hanke

Kohti työtä ja koulutusta -hanke

Hankkeen tavoitteena

Kohti työtä ja koulutusta -hankkeen tavoitteena on kehittää sujuva ja asiakaslähtöinen malli, jolla mahdollistetaan osaavan työvoiman saanti yrityksiin Lieksassa ja Juuassa. 

Hankkeen taustaa

Lieksan kaupungin strategian keskeisin tavoite on elinvoiman lisääminen. Osaavan työvoiman saatavuuden varmistaminen on tärkeää ja työllisyyttä edistävien palveluiden kokonaisuus on Lieksassa sijoitettu elinvoiman palvelualueelle. Tulevaisuuden kannalta on merkittävää, että mahdollisimman suuri osa työttömistä on työmarkkinoiden käytettävissä. Lieksan kaupunki toteuttaa yhteistyössä Juuan kunnan ja tarvittavan verkoston kanssa Kohti työtä ja koulutusta –työllisyyshankkeen.

Hanke on valmisteltu alkuvuonna 2019. Hankkeen päärahoittajana on Etelä-Savon ELY-keskus.  Lieksa vastaa pääosin hankkeen omarahoituksesta ja Juuka osallistuu siihen.  Hanke toimii ajalla 1.6.2019 - 31.12.2023.

 

Hanke koostuu seuraavista työpaketeista:

1.  Työ- ja toimintakyvyn selvittämiseen liittyvä palvelujen kehittäminen sekä palvelujen hankkiminen asiakkaille: kuntoutus- ja eläkepolkujen eteneminen.

2. Opinnollistamisen kehittäminen ja juurruttaminen työllisyyspolun alkuvaiheeseen. Tulevaisuudessa työllistävät alat huomioidaan.

3. Työllisyydenhoidon mallien kehittäminen ja pilotointi sekä kuntien raja-alueilla uusien toimintamallien löytäminen.

4. Rekrytointi- ja aluemarkkinoinnilla sekä työntekijätarpeiden kartoituksella autetaan työnantajia löytämään Täsmäosaajia.

logot hanke ktk