Luontokohteet

Murupolku

Korkeavaara

Korkeavaara

Reitin vaikeusaste: Keskitaso

Kolin pikkusisar –nimityksen ansainnut Korkeavaara ja sen lävitse kulkeva 3,5 kilometrin mittainen UKK-reitti sijaitsevat kymmenen kilometrin päässä Juuan kirkonkylän tuntumasta. 167 metriä korkeaa vaaraa edeltävät jyrkät laskut ja nousut, joita ylittäessä voi kulkija törmätä runsaisiin mustikka- ja puolukkametsiin – myös sienet viihtyvät Pielisen rannalla sijaitsevalla kankaalla. Korkeavaaran henkeäsalpaavaa näköalaa voi ihailla korkeimmalta kohdalta löytyvällä hyvin hoidetulla nuotiopaikalla, jonka yhteydessä on myös hirsinen keittokatos sekä wc. Ympäröivä maisema yltää aina Paalasmaan saaristoon saakka. Laavulta löytyy myös geokätkö.

Korkeavaaran reitin voi aloittaa Korkeavaaran juurelta, Kokkolahdentieltä. Pisimmillään Korkeavaaran reitin pituudeksi muodostuu noin 6 km.

Huom! Retkeilijälle suositellaan pitkähihaista ja -lahkeista pukeutumista sekä retken jälkeistä tarkkaavaisuutta, sillä Korkeavaaran alueella on havaittu olevan tavallista enemmän punkkeja.

Reitti: 

Pysäköinti Kokkolahdentielle: Käänny Juuan ABC:n kohdalta Joensuun suuntaan, aja 1,1 km ja käänny vasemmalle Nunnanlahdentielle. Aja tietä pitkin 7,9 km, käänny Kokkolahdentielle ja jätä auto parkkiin 170 metrin päähän vasemmalle puolelle tietä.

Korkeavaara InfoGIS-karttapalvelussa (linkki avautuu uuteen välilehteen)

 

HUOM. Korkeavaaran esitteessä oleva uimaranta ei ole enää julkisessa käytössä.