Luontokohteet

Murupolku

Korkeavaara

Korkeavaara 

Reitin vaikeusaste: Keskitaso

 

Korkeavaara

Korkeavaara

Kolin pikkusisar –nimityksen ansainnut Korkeavaara ja sen lävitse kulkeva 3,5 kilometrin mittainen UKK-reitti sijaitsevat kymmenen kilometrin päässä Juuan kirkonkylän tuntumasta. 167 metriä korkeaa vaaraa edeltävät jyrkät laskut ja nousut, joita ylittäessä voi kulkija törmätä runsaisiin mustikka- ja puolukkametsiin – myös sienet viihtyvät Pielisen rannalla sijaitsevalla kankaalla. Korkeavaaran henkeäsalpaavaa näköalaa voi ihailla korkeimmalta kohdalta löytyvällä hyvin hoidetulla nuotiopaikalla, jonka yhteydessä on myös hirsinen keittokatos sekä wc. Ympäröivä maisema yltää aina Paalasmaan saaristoon saakka. Laavulta löytyy myös geokätkö.

Korkeavaaran reitin voi aloittaa joko Nunnanlahden koulun pihapiiristä tai aivan Korkeavaaran juurelta, Kokkolahdentieltä. Retkeilyn päätteeksi kulkijan on mahdollista pulahtaa Pieliseen Nunnanlahden koulun takaa löytyvältä uimarannalta. Pisimmillään Korkeavaaran reitin pituudeksi muodostuu noin 6 km.

Huom! Retkeilijälle suositellaan pitkähihaista ja -lahkeista pukeutumista sekä retken jälkeistä tarkkaavaisuutta, sillä Korkeavaaran alueella on havaittu olevan tavallista enemmän punkkeja.

Reitti: 

Pysäköinti Kokkolahdentielle: Käänny Juuan ABC:n kohdalta Joensuun suuntaan, aja 1,1 km ja käänny vasemmalle Nunnanlahdentielle. Aja tietä pitkin 7,9 km, käänny Kokkolahdentielle ja jätä auto parkkiin 170 metrin päähän vasemmalle puolelle tietä.

Pysäköinti Nunnanlahden koululle: Osoite Nunnanlahdentie 964, 83940 Juuka

Korkeavaara InfoGIS-karttapalvelussa (linkki avautuu uuteen välilehteen)

Korkeavaaran lähestymis- ja maastokartta

 

Matkailuneuvonta - yhteystiedot

Matkailuneuvonta


Juuan kunnantalo 
Poikolantie 1 
83900 Juuka 
p. +358 40 104 2865

InfoGIS esittely

Infogis Juuka

Tutustu Juuan alueen Infogis -paikkatietopalveluun, jonka avulla voit etsiä mm. liikuntapaikkoja, matkailuneuvontaa, majoitusta, ravintoloita ja kahviloita, myymälöitä, ohjelmapalveluja, muita palveluja sekä kylätaloja ja metsästysmajoja.

Tutustu Infogis -paikkatietopalveluun alla olevasta kartalla linkistä

 

InfoGIS Juuka