Kansalaisopisto peruminen

Murupolku

Kansalaisopiston hinnoittelu

KURSSIMAKSUT


Olemme siirtyneet lukuvuonna 2021-2022 ryhmäopetuksen osalta kurssihinnoitteluun.

  • Kurssihinnoittelu on tuntipohjaista, jossa tunnin hinta laskee tuntimäärän noustessa. Esimerkiksi 20 tuntia x 1.5 = 29 € ja 100 tuntia x 0,7 =70 €. 
  • Pienryhmäopetuksessa hintakerroin on korkeampi ja erikoiskursseilla hinnoittelu voi poiketa. 
  • Lukion ja kansalaisopiston yhteistyökursseilla lukion aineopiskelussa 1 kurssin (n 38 t) hinta on 46 €.
  • Musiikin yksilö- ja kaksi opiskelijaa –opetuksen hinta määräytyy samoin tuntikertoimilla.
  • Käsityön ja kuvataiteen taiteen perusopetuksen 60 tunnin kurssimaksu on 78 € + materiaalimaksu.              

Kurssimaksut laskutetaan osa syys- ja osa kevätlukukauden aikana 31.7. mennessä ja kurssimaksut ovat perintäkelpoisia. 
Joidenkin kurssien hintaan on jo lisätty kulukorvaus laitteiden ja yhteisten materiaalien osalta. Henkilökohtaiset materiaaliostot ja muut lisämaksut opettaja perii kurssilaisilta suoraan. Kurssikohtaiset maksut näkyvät netissä.  

KANSALAISOPISTON KURSSIMAKSUPERUSTEET 1.8.2020 ALKAEN pdf


Kurssipaikan peruminen ja alennukset

Kurssipaikan peruminen
 

Kurssipaikan perumisen voit tehdä maksutta 5 arkipäivää ennen kurssin alkamista klo 15 mennessä puhelimitse: 040 104 2403 tai sähköpostilla: kansalaisopisto@juuka.fi

Huom! Opettajat eivät ota vastaan kurssipaikan peruutuksia ja kursseille tulematta jättäminen ei ole perumista. Mikäli et halua jatkaa syksyllä aloittamaasi kurssia keväällä, peru kevään osallistuminen viimeistään 16.10.2020, jolloin syksyn hinta määräytyy syyslukukauden tuntimäärän perusteella.

Ilmoita peruutuksen yhteydessä kurssin numero, nimi sekä yhteystietosi. Peruuttamatta jääneestä varatusta kurssipaikasta perimme koko kurssimaksun. Vain sairastapauksissa lääkärintodistuksella voidaan palauttaa osa kurssimaksusta.

  • Alkaneet kurssit laskutetaan, eikä kurssimaksuja palauteta, jos kurssi päättyy suunniteltua aikaisemmin järjestäjistä riippumattomista syistä.

  • Ainoastaan mikäli joudut sairastumisen vuoksi peruuttamaan kurssipaikan tai keskeyttämään kurssin, voidaan osa kurssimaksusta palauttaa esitettyäsi lääkärintodistuksen.

  • Kurssimaksut ovat perintäkelpoisia.


Alennukset
 

Työttömät -50 %
Alennuksen saa TE-toimiston todistuksella, joka tulee esittää opettajalle ensimmäisellä kokoontumiskerralla. Todistuksen voi käydä esittämässä myös opiston toimistolla.

Sisaralennus -50 %
Samassa ryhmässä opiskelevalle alle 16-vuotiaalle sisarukselle annetaan sisaralennusta.

Kokoaikaiset eläkeläiset ja opiskelijat -20 %
Opiskelijoiden tulee esittää opiskelijakortti.

Lapset (alle 16 v), joiden molemmat huoltajat ovat työttämiä -50%
Alennuksen saa TE-toimiston todistuksella, joka tulee esittää opettajalle ensimmäisellä kokoontumiskerralla. Todistuksen voi käydä esittämässä myös opiston toimistolla.

Muistathan pyytää alennusta jo ilmoittautumisen yhteydessä! Myönnetyt alennukset huomioidaan kurssilaskussa. Alennuksia ei voida antaa enää kurssin laskutuksen jälkeen. Alennukset ovat henkilökohtaisia, yhtä kurssia kohden voit saada enintään yhden alennuksen.

Opintoseteli
Juuan kansalaisopistossa kohderyhminä ovat: senioriväestö (yli 63 v) ja kokoaikaisesti eläkkeellä olevat. Opintosetelialennus on 25 €. Sama henkilö voi saada vain yhden setelin. Seteleitä on rajoitettu määrä ja setelit jaetaan asiointijärjestyksessä kirjastosta sen aukioloaikoina 25.8. alkaen. 
Ethän hae seteliä, jos et ole varma sen käyttämisestä. Opintoseteliä noudettaessa on esitettävä henkilötodistus. Opintosetelin käyttäjä ilmoittautuu kursseille normaalisti, seteli luovutetaan opettajalle ensimmäisellä kerralla tai asioidaan opiston toimistossa. 

Maksaminen ePassilla
Opiskelijat, joilla on työnantajan tarjoama ePassi käytössä, voivat maksaa kurssilaskut kirjastossa tai kunnantalon yhteispalvelupisteessä niiden aukioloaikoina. Myös Smartumin ja eazybreakin käyttöönotto maksuvälineinä lv 2021-22 aikana on valmistelussa.

 

kansalaisopiston yhteystiedot

Kansalaisopiston yhteystiedot kansalaisopisto@juuka.fi
Kansalaisopiston toimisto Poikolantie 1 83900 Juuka

Avoinna arkisin 9 - 15

Sisältöjulkaisija

Tuija Gröhn

Hallintosihteeri, hyvinvointipalvelut
 040 104 2403
tuija.grohn@juuka.fi

Muuta huomioitavaa kansalaisopistolla

MUUTA HUOMIOITAVAA

Kulunvalvonta ja kulkutunnistimen lunastus
Kulttuuri-liikuntahallin, kuntosalin ja liikuntatalon tiloissa järjestettäville kursseille tarvitset kulkutunnistimen. Ilman sitä ei pääse sisään! Kulkutunnistimen voit lunastaa ilmoittautumisen jälkeen, ennen kurssia arkisin kirjastosta aukioloaikoina. Lisätietoja antaa Ismo Naakka 040 104 2469 ja kirjasto 040 104 2904

Kurssiaikainen tiedotus tapahtuu pääsääntöisesti kurssinsisäisesti ja tekstiviestein. Varmista, että yhteystietosi ovat ajan tasalla. Päivitetyt tiedot kursseista ja muutokset löytyvät  www.opistopalvelut.fi/juuka/ 

Todistukset ja vakuutukset
Säännöllinen opiskelija voi pyytää todistuksen opistossa opiskelustaan. Kuluvan lukuvuoden todistus maksaa 5 euroa, sitä vanhemmat kunnan asiakirjahinnoittelun mukaan. Opiston ylläpitäjä on vakuuttanut kaikki opiskelijat oppituntien aikana.

Valokuvaaminen ja videointi
Saatamme kuvata ryhmien toimintaa, opiston tapahtumia ja opiskelijatöitä. Kuvia julkaistaan opiston internet- ja facebook-sivuilla ja esitteessä opistoa markkinoinnissa.

Opintoneuvonta
Opintoneuvonnasta vastaavat päätoimiset opettajat lähinnä omilta ainealueiltaan. Opintoihin liittyvää yleistä ohjausta saa myös toimistosta.

Korvaavuudet
Toisella asteella opiskelevat (lukio, ammatillinen koulutus) voivat mahdollisesti käyttää kursseja korvaavina osasuorituksina, joista tiedustelut ja päätökset ao. toisen asteen oppilaitokselta.