Luontokohteet

Murupolku

Napakallio ja Valkealammen kierros

Napakallio ja Valkealammen kierros

Reitin vaikeusaste: Helppo

Napakallio

 

Napakallio

Napakallion laki häämöttää reilun kolmen kilometrin reippailun päässä Koli Freetimen pihapiiristä. Leveä, tasainen ja valaistu polku johdattaa kulkijan loivaa ylämäkeä pitkin joko suksin, kumpparein tai lenkkarein Napakallion laavulle. Laavulle saapuessa levittäytyvät Kolin hulppeat näköalat palkitsemaan patikoinnin. Takaisin, alamäkeen astellessa paluumatkaa tuudittavat solisevat keväiset purot sekä satakielen sointuva laulu. Napakalliolta voi halutessaan jatkaa myös Kolin suuntaan, jonne matkaa on noin 8,5 kilometriä.

Napakallio InfoGIS-karttapalvelussa (linkki avautuu uuteen välilehteen)

Valkealammen kierros

Valkealammen kierros

 

Samaiselta paikalta alkava, noin 5 kilometriä pitkä Valkealammen kierros yhdistää niin metsä- kuin järvi-idyllin. Talven jälkeen lumen alta sulava, leveähkö nurmireitti muuttuu paikoin kapeaksi poluksi, ja pitkospuut siivittävät kosteimpien kohtien yli – siltikin nousevat kevätvedet voivat uhata kastella retkeilijän sukat. Lisäksi järven, rantakosteikon ja metsän yhdistelmä tuo mukanaan mitä useampia Suomen kasvilajeja; näitä voit pysähtyä ihailemaan esimerkiksi puunjuurelle käenkaalien peittämälle kankaalle, tai reitin varrella oleville silloille.

Reitti: Molemmat reitit alkavat Koli Freetimen pihasta, osoitteesta Kopravaarantie 27, 83950 Juuka.

Valkealammen kierros InfoGIS-karttapalvelussa (linkki avautuu uuteen välilehteen)

Katso myös: KoliFreetimen kotisivut

 

Napakallion ja Valkealammen kierroksen lähestymis- ja maastokartta

 

Matkailuneuvonta - yhteystiedot

Matkailuneuvonta


Juuan kunnantalo 
Poikolantie 1 
83900 Juuka 
p. +358 40 104 2865

InfoGIS esittely

Infogis Juuka

Tutustu Juuan alueen Infogis -paikkatietopalveluun, jonka avulla voit etsiä mm. liikuntapaikkoja, matkailuneuvontaa, majoitusta, ravintoloita ja kahviloita, myymälöitä, ohjelmapalveluja, muita palveluja sekä kylätaloja ja metsästysmajoja.

Tutustu Infogis -paikkatietopalveluun alla olevasta kartalla linkistä

 

InfoGIS Juuka