Käyntikohteet

Murupolku

Puu-Juuka

Puu-Juuka

Puu-Juuan varrelta

Puu-Juuka on Juuan kirkonkylän vanha keskusta ja hieno esimerkki kadonneesta rakennusperinteestä - sen alkuperäinen ilme tekeekin kirkonkylän keskustan ainutlaatuiseksi. Alue sijitsee Juuanjoen ja valtateiden väliin jäävässä kolmiossa.

Juuan kirkonkylän kohdalla Juuanjoen varrella oli kylä jo 1500-luvulla. 1800-luvun loppupuolella alettiin rakentaa maantien varteen ja perustaa kauppaliikkeitä. Vanhimmat alueella säilyneet rakennukset ovat 1800- ja 1900-lukujen vaihteesta, nuorimmat taas 1960-luvulta. Rakennukset ovat asuin- ja asuinliiketaloja sekä julkisia rakennuksia. Puu-Juuan taloista löytyy myös mielenkiintoisia yksityiskohtia: eräissä taloissa on frontoneja, koristeellisia ikkunanpuitteita ja räystäskonsoleja. Miljöön kulttuurihistoriallinen arvo muodostuukin kaikkien rakennusten kokonaisuudesta.

Puu-Juuan alueella sijaitsevat myös Myllymuseo, Herralankosken puisto mattojenpesupaikkoineen, vanhat Vikilän taidetalot, Puuhelmen päiväkoti, Kansalaisopisto, Työväentalo, Taitokartano useine ei toimialan yrittäjineen, Majatalo Juuka sekä paljon muuta nähtävää.

Osoite: Vanhatie, 83900 Juuka

Katso myös:

Puu-Juuan esite ja kävelykartta 

Puu-Juuka InfoGIS-karttapalvelussa (linkki avautuu uuteen välilehteen)

Majatalo Juuka - Nettisivut

Lisää kuvia Puu-Juuasta alla. 

Juuan Työväentalo

 

Vikilän talot Puu-Juuassa

Puu-Juuan varrelta

Puu-Juuan varrelta toinen maisema

Matkailuneuvonta - yhteystiedot

Matkailuneuvonta


Juuan kunnantalo 
Poikolantie 1 
83900 Juuka 
p. +358 40 104 2865

InfoGIS esittely

InfoGIS Juuka