Uutiset

Murupolku

väli

 

 

Uutiset

Sisältöjulkaisija

angle-left Ahmovaara ehdolla Suomen Vuoden Kyläksi 2023

Ahmovaara ehdolla Suomen Vuoden Kyläksi 2023


Ahmovaara on ehdolla Suomen Vuoden Kyläksi. Ehdokkuuden voi saada sellainen kylä, joka on edellisenä vuotena voittanut maakuntatasolla vuoden kylä tittelin, kuten Ahmovaara. Maakuntaliiton perusteissa Ahmovaara on osallistava, kekseliäs ja säteilevä. Kilpailua varten tuli luoda video aiheella ”Tervetuloa kylään”, joka löytyy Youtubesta https://youtu.be/baJ9PuBMjgU.


Kilpailussa on ehdolla 15 ehdokasta. Viime vuoden voittajaksi valittiin Rautio Kalajoelta, ja he saivat jopa kutsun linnanjuhliin. Nyt Rautio kilpailee European Village Renewal Award 2022 -palkinnosta.


Vuoden kylä tittelin saamiseksi on perusteet, jotka tulee täyttää. Perusteina ovat mm. kylän aktivisuus ja yhteishenki. Pelkät kauniit maisemat eivät siis voittoon vie. Ahmovaarasta löytyy paljon hyviä perusteita voittoon. Näistä mainittakoon merkittävimmät saavutukset jo vuodesta 1974 yhteistyö ja talkoovoimin järjestetty tapahtuma Ahmanhiihto sekä monikäyttötalon rakentaminen vuosina 2016-2019. Pitkäjänteinen tapahtumien järjestäminen vaatii yhteistyötä ja siinä ahmovaaralaiset ovat onnistuneet. Ensi kesänä jatketaan monikäyttötalon piha-alueen rakentamista. Piha-alueen käyttötarkoitukset tulevat yltämään monenlaiseen tapahtumanjärjestämiseen ja se tulee toimimaan mm. oivallisena messualueena, toteaa Kolin Seudun kehittämisyhdistyksen sihteeri Sirpa-Liisa Pääkkönen.


Vuoden kylä titteli on siinäkin mielessä merkittävä, että viimeisimmästä valinnasta Pohjois-Karjalaan on jo vierähtänyt 20 vuotta, tuolloin voiton vei Vuonislahti, Pääkkönen kertoo.


Useat ehdokkuudesta kuulleet ovat kysyneet mistä pääsee äänestämään. Äänestystä kilpailuun ei tällä kertaa ole, mutta Pääkkönen kertoo Ahmovaaran osallistuvan myös YLE:n järjestämään ”Puoli seitsemän” ohjelman talvikaupunkikisaan. Kilpailun nimestä huolimatta kyseessä ei tarvitse olla kaupunki. Viime vuoden talvikaupunki kisan voiton vei Kemijärvi. Talvikaupunkikisaan kolmea finaaliin päässyttä ehdokasta pääsee äänestämään 1.3. klo 18.30 suorassa lähetyksessä YleTV1:llä, tällä hetkellä kilpaluun pääsee vielä osallistumaan 9.2 saakka.

 

Elä ihmeessä, tule Juukaan! -video

Kunnanjohtaja Henri Tanskanen istuu Hedwigin Helmi kahvilassa ja katsoo ulos ikkunasta

 

Meidän Pohjois-Karjala 300 vuotta


Pohjois-Karjala täyttää tänä vuonna 300 vuotta ja juhlavuoden kunniaksi maakuntaliitto tekee videot jokaisesta Pohjois-Karjalan kunnasta. Huhtikuussa julkaistiin Juuan video, jossa puheenvuoron saa kunnanjohtaja Henri Tanskanen. Kuvassa on linkki, jota painamalla pääset katsomaan videon Pohjois-Karjalan youtube -kanavalla (video avautuu uuteen välilehteen).

grafiikka