Uutiset

Murupolku

väli

 

 

Sisältöjulkaisija

angle-left JUUAN KUNNAN UUSI KUORMA-AUTO ON JO TÄYDESSÄ KÄYTÖSSÄ

Juuan kunnan uusi kuorma-auto on jo täydessä käytössä

Juuan kunnan uusi kuorma-auto saatiin vuoden vaihteen jälkeen käyttöön ja sillä onkin ollut jo kovasti käyttöä. Kuorma-auto valmistettiin tilaustyönä Juuan kunnan tarpeiden mukaiseksi Konekorjaamo Riikosen kautta.

Kuorma-auto on Man - merkkinen niin sanottu kunta-alan tienhoitoauto. Kuorma-autossa on täysi varustus ja se palveleekin monessa eri työtehtävässä vuoden ajasta riippumatta. Sitä on päästy nyt käyttämään mm. aurauksiin sekä lumensiirtoihin.

Kuorma-auton aurausvälineistö on keulassa ja kuorma-auton alta löytyy lisäksi alaterä, jolla voidaan karhentaa pintaa ja poistaa polannetta. Lisäksi kuorma-autosta löytyy vaihtolavalaitteisto, johon voi vaihtaa esimerkiksi vesisäiliöt sekä erilaisia lavoja, kuten roskalavan. Kuorma-autossa on myös nosturi, jota käytetään mm. tavarankuljetuksessa ja esimerkiksi jätehuollossa pumppujen nostossa. Lavan vaihtaminenkaan ei ole vaivalloista vaan se onnistuu sujuvasti muutamien minuuttien sisällä.

Edellisen kuorma-auton varustuksessa oli samanlaisia ominaisuuksia, mutta uusi tekniikka on tietenkin tämän päivän mukainen kaikkine tietokoneineen ja kameroineen. Automaatilla toimiva ja kytkettävä neliveto etupyöriin on kätevä ominaisuus, jota entisessä kuorma-autossa ei ollut.

Polanteiden poistossa neliveto on todettu kyllä erittäin hyödylliseksi ja se on nopeuttanut työskentelyä, entisellä ei olisi onnistunut näin tehokkaasti kertoo kuorma-autonkuljettaja Tomi Malja. 

Lisäksi Juuan kunnalla on traktori. Traktorilla tehdään tällä hetkellä parhaillaan mm. kävelyväylien ja teiden hiekoituksia. Myös lämpölaitoksen pyöräkuormaajaa hyödynnetään kunnan käytössä.

 

Kuorma-auton sisällä on näyttöjä, joissa näkyy mm. peruutuskamerat.

Kuorma-auton varustuksesta löytyy mm.nosturi.

kuorma-auto ja traktori

Kevättalvella tehdään hiekoituksia kaduilla ja kulkuväylillä.

Kuorma-auto

Elä ihmeessä, tule Juukaan! -video

Kunnanjohtaja Henri Tanskanen istuu Hedwigin Helmi kahvilassa ja katsoo ulos ikkunasta

 

Meidän Pohjois-Karjala 300 vuotta


Pohjois-Karjala täyttää tänä vuonna 300 vuotta ja juhlavuoden kunniaksi maakuntaliitto tekee videot jokaisesta Pohjois-Karjalan kunnasta. Huhtikuussa julkaistiin Juuan video, jossa puheenvuoron saa kunnanjohtaja Henri Tanskanen. Kuvassa on linkki, jota painamalla pääset katsomaan videon Pohjois-Karjalan youtube -kanavalla (video avautuu uuteen välilehteen).

grafiikka