Uutiset

Murupolku

väli

 

 

Sisältöjulkaisija

angle-left Poikolan koulun toiveruokapäivänä nautittiin hampurilaisia

Poikolan koulun toiveruokapäivänä nautittiin hampurilaisia

Juuan kunnan ruokapalvelussa kuunneltiin lasten toiveita jälleen toiveruokapäivän muodossa. Pitkään toivottu toiveruoka hampurilaiset pääsivät tällä kertaa ruokalistalle. Lasten kommentit toiveruokapäivän tarjonnasta olivat positiivisia. Pihveistä kommentoitiin mm. niin, että ne maistuvat kuin kototekoiset.

Nyt kun lukuvuosi päättyy, haluttiin toteuttaa lapsille tämmöinen ruoka, mikä on kaikkien ikäryhmien toive. Meillä on ollut aiemmin pizzaa, tortilloita ja hot dogeja. Lapset ovat ottaneet tosi hyvin vastaan tämän ja ovat ihan innoissaan. On kuultu lapsilta kommentteja, että ihan kuin McDonald'sissa. Näitä toiveruokia on myös kiva toteuttaa, tuovat mukavaa vaihtelua meillekin.  Toteaa Sini Solehmainen keskuskeittiöltä.

Toiveruokapäivää on suunniteltu jo hyvissä ajoin ennakkoon. Lasten toiveita kerättiin syksyllä ja koulut ja päiväkodit saivat itse suunnitella kuinka toiveruokien keräämisen toteuttavat. Eniten ääniä saaneet toiveet toteutettiin pitkin vuotta aina 5 viikon välein.

Toiveruokapäivän suunnittelu on tehty yhdessä keittiön kanssa. Suunnitteluun on kuulunut mm. kuinka linjastossa kuljetaan, kuinka aikataulutetaan syöminen, mitä lisukkeita tarjoillaan ja tietenkin koemaistettu erivaihtoehtoja pihveihin. Kolehmainen kertoo.

”Tätä päivää on odotettu. Todella hyvää on, voisi olla useamminkin tämmöisiä” Kommentoivat kolmannen luokan tytöt.

 

Elä ihmeessä, tule Juukaan! -video

Kunnanjohtaja Henri Tanskanen istuu Hedwigin Helmi kahvilassa ja katsoo ulos ikkunasta

 

Meidän Pohjois-Karjala 300 vuotta


Pohjois-Karjala täyttää tänä vuonna 300 vuotta ja juhlavuoden kunniaksi maakuntaliitto tekee videot jokaisesta Pohjois-Karjalan kunnasta. Huhtikuussa julkaistiin Juuan video, jossa puheenvuoron saa kunnanjohtaja Henri Tanskanen. Kuvassa on linkki, jota painamalla pääset katsomaan videon Pohjois-Karjalan youtube -kanavalla (video avautuu uuteen välilehteen).

grafiikka