Luontokohteet

Murupolku

Vaikkojoki

Vaikkojoki

Reitin vaikeusaste: Helppo

 

Vaikkojoen vesireitti alkaa Juuan Vaikkojärvestä, Vaikosta. Reitiltä löytyy lähes 90 kilometrin mittainen melontareitti, joka päättyy Kaavin puolella sijaitsevalle Kärenjärvelle. Joen varrella voi kohdata jopa 40 virtaisaa koskea, mutta reitin varrelta löytyy myös aloittelijoille soveltuvia melontapaikkoja. Lisäksi Vaikkojokeen on istutettu arvokalaa, kuten taimenia ja harjusta. Kalastuslupia Vaikkojoelle on mahdollista ostaa Juuan ABC:ltä (010 763 7642) sekä Sport-Kone Halonen Oy:ltä (050 593 4933). Vaikkojärven ympäriltä kulkija voi löytää tukinuiton kiviohjureita, jotka ovat peräisin 1930–1950 -luvuilta.

Vaikkojoen melontareitti InfoGIS-karttapalvelussa (linkki avautuu uuteen välilehteen)

Melontaa Vaikkojoella

 

Tamminiemen kota

Tamminiemen kota

Hirsinen Tamminiemen kota kohoaa kauniin Vaikkojärven rannalla. 30 hengen kota on avoin kaikille vieraille, mutta käyttäjien toivotaan jättävän vapaaehtoisen käyttömaksun kodasta löytyvään lippaaseen. Kodan pihapiiristä voit lähteä melomaan Vaikkojoelle, hypätä tummavetiseen Vaikkojärveen uimaan, käydä soutamassa järvellä kodalta löytyvällä veneellä tai pelata beach volleyta kodan vieressä olevalla hiekkakentällä. Kodan voi myös varata yksityiskäyttöön Seppo Tuonoselta, p. 050 522 8849.

Reitti: Aja Juuan kiertoliittymästä Juankosken suuntaan 19 km, jonka jälkeen käänny oikealle Vaikontielle. Vaikkojärven rantaan on risteyksestä noin 2,5 km.

Tamminiemen kota InfoGIS-karttapalvelussa (linkki avautuu uuteen välilehteen)

Myllykosken laavu

Myllykosken laavu

Vaikkojoen varrella sijaitsee helposti löydettävä retkeilykohde, Myllykosken laavu. Laavu soveltuu hyvin niin kalastajien kuin perheiden ja kaveriporukoiden virkistyskäyttöön. Pakkaa mukaan retkieväät, paista nuotiolla makkarat ja kokeile kalaonneasi kosken kuohuissa!

Osoite: Kotalammintie 1029, 83900 Juuka

Myllykosken laavu InfoGIS-karttapalvelussa (linkki avautuu uuteen välilehteen)

Kotakylä Menninkäinen

Kotakylä

Juuan vaarojen varjoista löytyvä, Vaikkojärven rannalla sijaitseva Kotakylä on erähenkisen ihmisen unelmapaikka rauhoittumiselle, rentoutumiselle, luonnosta nauttimiselle sekä hiljentymiselle. Kotakylän neljän hehtaarin alueella kodat muodostavat asuinkylän: kodasta löytyvät porontaljoilla pehmustetut vuoteet, nuotiopaikka sekä välineet kahvin ja teen keittoon. Näiden lisäksi alueella on myös muutama vuokrattava aitta. Majoittujan käytössä ovat kalastusluvat, kanootit, onget, keittiökatos sekä sauna. Lisäksi vuokrattavana on lauttasauna. Varauksen voi tehdä puhelimitse 040 057 1058, sähköpostitse keijo@kotaloma.com tai AirBnb:stä.

Osoite: Kotaniementie 197, 83900 Juuka

Kotakylä InfoGIS-karttapalvelussa (linkki avautuu uuteen välilehteen)

Vaikkojoen lähestymis- ja maastokartta