Matkailu koontisivu

Murupolku

Juuka - samalla reissulla

Vaaroja ja järvimaisemia sekä monipuolisia palveluita

 

Juuan perinteiset vaaramaisemat ja järvinäkymät Pieliselle ovat osa Suomen kansallismaisemaa. Tervetuloa kokemaan Juuka ainutlaatuisine ominaispiirteineen!

  • Poikkea ihailemaan Pielisen helmeä, Paalasmaan saaristoa, jonka pääsaari on Suomen sisävesien korkein asuttu saari.
  • Osta kotiin viemisiksi paikallisten kädentaitajien keramiikkaa, josta Juuka tunnetaan - suosittelemme erityisesti Mustikkapaikka -näyttelymyymälää sekä Karulan taidepihaa.
  • Nauti Puu-Juuan ainutlaatuisesta historiallisesta miljööstä ja vieraile Myllymuseossa, jonka vieressä virtaa kaunis Herralankoski.
  • Ihaile Suomen vanhinta matkailukohdetta Kolia, joka kohoaa Juuan kupeesta aina yhtä kiehtovana.
  • Tutustu Juuan 11 luontokohteeseen, jotka vievät kulkijan niin metsään, järven rantaan, kanjoneihin kuin suolle.

 

Juuan kunnantalon aulan esitehyllystä on saatavana matkailutietoa ja monenlaisia esitteitä. Kunnantalon neuvonnasta on mahdollista kulkiessa ostaa Juuka- ja Koli-postikortteja. Esitteitä saa myös Ahmovaaran Kolinportista, joka sijaitsee valtatie 6:n ja Kolintien risteyksessä, Kohtaamispaikka Ellinkulmasta (Väyryläntie 1) tai kunnan matkailuneuvonnasta Kivikeskukselta. Luontokohde-esitteitä on kunnantalon, Kolinportin ja Kivikeskuksen lisäksi saatavilla Juuan ABC:lta, K-Market Pielisherkulta ja Juuan Tokmannilta.

Sisältöjulkaisija

Tanja Soininen

Viestintäsuunnittelija, Osittaisella hoitovapaalla, tavoitettavissa ma-ke 30.6 asti. Viestintäassistentti Emilia Matilainen to-pe
 050 343 2346
tanja.soininen@juuka.fi