Matkailu koontisivu

Murupolku

Juuka - samalla reissulla

Vaaroja ja järvimaisemia sekä monipuolisia palveluita

 

Juuan perinteiset vaaramaisemat ja järvinäkymät Pieliselle ovat osa Suomen kansallismaisemaa. Tervetuloa kokemaan Juuka ainutlaatuisine ominaispiirteineen!

  • Poikkea ihailemaan Pielisen helmeä, Paalasmaan saaristoa, jonka pääsaari on Suomen sisävesien korkein asuttu saari.
  • Osta kotiin viemisiksi paikallisten kädentaitajien keramiikkaa, josta Juuka tunnetaan - suosittelemme erityisesti Mustikkapaikka -näyttelymyymälää sekä Karulan taidepihaa.
  • Nauti Puu-Juuan ainutlaatuisesta historiallisesta miljööstä ja vieraile Myllymuseossa, jonka vieressä virtaa kaunis Herralankoski.
  • Ihaile Suomen vanhinta matkailukohdetta Kolia, joka kohoaa Juuan kupeesta aina yhtä kiehtovana.
  • Tutustu Juuan 11 luontokohteeseen, jotka vievät kulkijan niin metsään, järven rantaan, kanjoneihin kuin suolle.

 

Juuan kunnantalon aulan esitehyllystä on saatavana matkailutietoa ja monenlaisia esitteitä. Kunnantalon neuvonnasta on mahdollista kulkiessa ostaa Juuka- ja Koli-postikortteja. Esitteitä saa myös Ahmovaaran Kolinportista, joka sijaitsee valtatie 6:n ja Kolintien risteyksessä, Kohtaamispaikka Ellinkulmasta (Väyryläntie 1) tai kunnan matkailuneuvonnasta Kivikeskukselta. Luontokohde-esitteitä on kunnantalon, Kolinportin ja Kivikeskuksen lisäksi saatavilla Juuan ABC:lta, K-Market Pielisherkulta ja Juuan Tokmannilta.

Matkailuneuvonta - yhteystiedot

Matkailuneuvonta


Juuan kunnantalo 
Poikolantie 1 
83900 Juuka 
p. +358 40 104 2865

InfoGIS esittely

 

Infogis Juuka

Tutustu Juuan alueen Infogis -paikkatietopalveluun, jonka avulla voit etsiä mm. liikuntapaikkoja, matkailuneuvontaa, majoitusta, ravintoloita ja kahviloita, myymälöitä, ohjelmapalveluja, muita palveluja sekä kylätaloja ja metsästysmajoja.

Tutustu Infogis -paikkatietopalveluun alla olevasta kartalla linkistä

 

InfoGIS Juuka