Luontokohteet

Murupolku

Pirunkirnu

Pirunkirnu

Vaikeustaso: Vaativa

Pirunkirnu

Pirunkirnu

Komea Pirunkirnun rotkomuodostelma koristaa vanhaa metsäaluetta Juuan Polvelassa. Alkutaival Pirunkirnulle kuljetaan kapeaa, metsäistä polkua pitkin – matkan varrelle sattuvat pitkät ja tuuheat kuuset julistavat koskemattoman metsän alkavaksi. Kävelymatka Pirunkirnun polkua pitkin komealle rotkomuodostelmalle on pituudeltaan noin 0,5 kilometriä. Pirunkirnulle saapuessa, ensiksi kulkijan yllättää rotkon pohjalla kasvavan kuusikon latvat: eivätpä ne yllä edes silmiesi korkeudelle. Jääkauden muovaama kalliojyrkänne on rosoinen ja jyrkkä, mutta itse rotko on runsaan kasvillisuuden peittämää. Rotkon pohjalla tunnelma vaihtuu jälleen: tuuli ei puhalla, äänet ovat vaimeat, ilma on kylmä ja kostea. Vanhan tarun mukaan paikan on rakentanut siellä oleilevat mystiset voimat, joita esi-isämme eivät voineet täysin ymmärtää. Pirunkirnun kallioilta voi ihailla myös Tahkovaaran hulppeaa metsämaisemaa: alue näyttää erityisen kauniilta talvisin tykkylumen peittäessä puiden latvat.

Reitti: Aja Juuan kiertoliittymästä Kaavin suuntaan 10,6 km ja käänny sitten oikealle Tahkovaarantielle. Aja suoraan 4,4 km ja jätä auto levikkeelle. Polku Pirunkirnulle lähtee tien vasemmalta puolelta, kyltillä merkatusta pisteestä.

Pirunkirnu InfoGIS-karttapalvelussa (linkki avautuu uuteen välilehteen)

Pirunkirnun lähestymis- ja maastokartta

 

Matkailuneuvonta - yhteystiedot

Matkailuneuvonta


Juuan kunnantalo 
Poikolantie 1 
83900 Juuka 
p. +358 40 104 2865

InfoGIS esittely

Infogis Juuka

Tutustu Juuan alueen Infogis -paikkatietopalveluun, jonka avulla voit etsiä mm. liikuntapaikkoja, matkailuneuvontaa, majoitusta, ravintoloita ja kahviloita, myymälöitä, ohjelmapalveluja, muita palveluja sekä kylätaloja ja metsästysmajoja.

Tutustu Infogis -paikkatietopalveluun alla olevasta kartalla linkistä

 

InfoGIS Juuka