Juuan Kaukolämpö Oy

Murupolku

Juuan Kaukolämpö Oy

Ajankohtaista

1.6.2023 Juuan Kaukolämpö Oy tiedottaa!

 

Lämpösopimusten 14 luvun mukaisesti ilmoitetaan, että Juuan kaukolämmön energiamaksua korotetaan 10 % 1.9.2023 alkaen. Uusi energiamaksu on 73,61 €/Mwh (sis. ALV 24%) kaikille kiinteistöille. Perusmaksua hinnan korotus ei koske. Hinnan korotuksen aiheuttaa energian oston ja energian tuotannon yleinen kallistuminen.

Juuan Kaukolämpö säilyttää edelleen hyvin kilpailukykynsä, sillä Energiateollisuusliiton julkaiseman 1.1.2023 yhteenvedon mukaan Juuan kaukolämpölaitoksen hinta korotuksen jälkeenkin on alle keskiarvon, erillistuotannon hintavertailussa. Uusi hinnasto on Juuan Kaukolämpö Oy:n hallituksen 2.5.2023 hyväksymä ja se asetetaan nähtäville kunnan www-sivuille.

 

Klikkaa Juuan Kaukolämpö Oy:n omille sivuille: https://www.juuankaukolampo.fi/kaukolampo

 

 

Juuan Kaukolämpö Oy:n strategia 2021 - 2025

 

Juuan Kaukolämpö Oy on Juuan kunnan omistama kaukolämpöä keskustaajamaan tuottava ja myyvä yritys. Kunta on tuottanut kaukolämpöä jo vuodesta 1983 ja yhtiöitti toiminnan omaksi osakeyhtiökseen 1.1.2016 alkaen.

Juuan Kaukolämpö Oy jatkaa turvallisen, hinnaltaan kilpailukykyisen sekä vaivattoman ja ympäristöystävällisen paikallisen ja uusiutuvan lämpöenergian tuottamista ja myymistä Juuan kunnassa.

 

TURVALLISUUS – Juuan Kaukolämpö Oy ylläpitää tuotantolaitteitaan ennakoivan kunnossapidon periaatteella. Lisäksi kesäkaudella tehdään suunnitellut vuositarkastukset sekä tarvittavat huoltotyöt. Häiriötilanteita varten lämpökeskuksessa on 2 ja 4 MW tehoiset öljykattilat. Lisäksi huippukuormien ja häiriötilanteiden varalle on rakennettu (2013) kevyttä öljyä käyttävä 5 MW tehoinen varalämpökeskus omalla sähköliittymällään. Varavoimakoneet (2 kpl) turvaavat lämmöntoimituksen jatkumisen sähkökatkojenkin aikana.

 

HINTAKILPAILUKYKY – Juuan Kaukolämpö Oy:n kaukolämpö on edullinen lämmitysmuoto. Olemme kaukolämmön hintatilaston keskiarvon alapuolella (Energiateollisuus ry jäsentilastot). Energian hinta on 59,36 €/Mwh, (ALV 0). Perusmaksu sekä liittymismaksu määräytyvät seuraavan hinnaston mukaan.

 

PAIKALLISTA JA UUSIUTUVAA ENERGIAA – Valtaosa lämmöstä tuotetaan lähialueilta maakunnasta hankitulla metsäenergialla. Etupäässä rankahaketta sisältävää metsäenergiaa hankitaan noin 25 000 i-mvuodessa. Hakkeen toimittamisesta on sopimus Karjalan Metsä ja Energia Oy:n kanssa. Kuivamursketta poltetaan talvikuukausina seospolttoaineena noin 1500 i-m3 vuodessa. Kuivamurskeen toimittaa Kuhmo Oy. Lisäksi hankitaan VS Turva-aidat Oy:ltä sorvilastua, jota poltetaan alhaisemman lämpökuorman aikana seospolttoaineena. Kevyttä polttoöljyä poltetaan noin 60 tn vuodessa, joka vastaa alle 3 % koko tuotannon käyttämää polttoaineen määrää.

 

VAIVATTOMUUS – Kuljettimemme lykkäävät asiakkaan puolesta polttopuun automaattisesti uuniin ja lämpöverkostoon kiertoon asiakkaalle. Asiakas vastaa kiinteistönsä lämmönjakokeskuksesta ja lämmönjaosta. Luentamittari ja verkostoputket kiinteistön lämmönjakokeskukseen ovat Juuan Kaukolämpö Oy:n omistamia. Mittarit luetaan kuukausittain Juuan Kaukolämpö Oy:n toimesta etänä.

 

JUUAN KAUKOLÄMPÖ OY:N MITATTAVAT TAVOITTEET:

  • Turvallisuus ja toimintavarmuus: Suunnittelemattomat lämmöntoimituskeskeytykset asiakkaille 0 kpl vuodessa.

  • Hintakilpailukyky: Juuan Kaukolämpö Oy on lämpöhinnastoltaan Energiateollisuus ry:n jäsentilastoinnin erillistuotantolaitosten keskiarvon alapuolella.

  • Paikallisuus ja uusiutuvuus: Hankittavasta polttoaineesta vähintään 96 % on maakunnallista puupolttoainetta ja palaturvetta. Fossiilisten tuontipolttoaineiden osuus vuotuisesta käytöstä on maksimissaan 4 prosenttia.

  • Tulostavoite: Tilinpäätösen toimintakate on vähintään + 200 000 euroa (ennen rahoituskuluja, poistoja ja veroja).

 

 

Kaukolämmön yhteistietoja

Juuan Kaukolämpö Oy:n sähköinen laskutusosoite

Operaattori Ropo Capital Oy Operaattoritunnus 003714377140 Verkkolaskuosoite 003727253155 Y-tunnus 2725315-5

Juuan Kaukolämpö Oy posti- ja toimisto-osoite Poikolantie 1 83900 Juuka
Lämpölaitoksen käyntiosoite Sahateollisuustie 14 83900 Juuka