16.11.2016 14:31 | Markus Hirvonen

Ambulanssit puhuttivat kyläkierroksella- Kunta järjestää aiheesta keskustelutilaisuuden

LEADER-yhdistys järjesti syksyn aikana kyläkierroksen. Olin mukana usean eri kylän tilaisuudessa, kaikkiin en valitettavasti päässyt. Kylätilaisuuksissa oli ihmisiä vaihtelevasti, minulla tosin ei ole vertauskuvaa osallistujamääristä aikaisemmilta vuosilta. Kylien ihmisten turvallisuus nousi puheenaiheeksi jokaisessa tilaisuudessa. Kylille kehitetään kyläturvallisuutta lisäävän hankkeen avulla malleja, joissa jotakin apua olisi saatavissa erilaisiin arkisiin ongelmiin. Hanke ei kuitenkaan voi korvata ensihoidon ja pelastuspalvelun toimintoja, ja erityisesti ambulanssien tilanne puhututti tilaisuuksissa. Juuassa on ollut aikaisemmin jopa kolme ambulanssia ja nykyään on vain yksi, joten odotusajat koetaan pitkiksi. Samalla pelätään avun saapuvan liian myöhään hätätilanteessa. Ihmisen pelko ja epävarmuuden kokeminen on aina oikea kokemus ja sen vuoksi siihen pitää pyrkiä vaikuttamaan.

Ensihoitotoiminta on ollut murroksessa koko 2000-luvun ja on edelleen. Samaan aikaan yhteiskunnassa rahamäärä ei lisäänny, joten vastuuhenkilöt joutuvat tekemään ratkaisuja monen eri asian puristuksessa. Se tekee tästä asiakokonaisuudesta niin vaikean. Totta on kuitenkin se, että Juuan kaltaisissa kunnissa palvelutaso on erilainen kuin suurissa kaupungeissa.

Koska kysymykset ovat vaikeita ja kyläkierroksella en osannut ihmisten kysymyksiin vastata, järjestämme asiasta keskustelutilaisuuden. Tilaisuudessa 13.12. klo 16 Ellinkulmassa asiasta faktoja kertovat Päivystyksen palvelualueen johtaja, ensihoidon vastuulääkäri P-KSSK Susanna Wilen ja ensihoitopäällikkö Petteri Hakkarainen.  Tilaisuudessa on runsaasti aikaa kysymyksille, joten kaikkien ensihoidosta kiinnostuneiden kannattaa tulla paikalle. En osannut vastata, mutta nämä asiantuntijat osaavat varmasti kertoa Juuan ensihoidon tilanteen.

Lisää kommentti


Lähettäjä: 
Sähköpostiosoite: 
Kuvavarmennus
 
« Takaisin

Juuan kunta

Juuan kunnantalo

Avoinna ma-pe klo 9-15
Poikolantie 1, 83900 Juuka 
p. 040 104 2865 (Neuvonta ja yhteispalvelupiste)

p. 040 104 2000 (Juuan kunnan vaihde)
Fax. (013) 472 123


PUHELINLUETTELO »
YHTEYSTIEDOT »
YHTEYDENOTTOLOMAKE »