21.12.2016 11:35 | Markus Hirvonen

Annetaan perheille ja läheisille rauhaisa joulu - raittiina

 

Jouluvalmistelut ovat perheissä käynnissä. Joulu on tosin tänä vuonna hieman lyhempi, koska aatto sattuu viikonlopulle. Jouluhan on lasten ja perheiden juhla, ja perheiden lapset Juuassakin odottavat malttamattomina jouluaaton tapahtumia. Meille vanhemmille tämä aika on toki raskasta, kun pitäisi tehdä sitä tätä ja tuota, mutta se työ palkitaan iloisina ilmeinä lasten kasvoilla.

Kiireen ja hopun aikakautena valtava hoppu on tullut jouluun. Tuntuu siltä, että joulu on samaa suorittamista kuin arkikin, paitsi huomattavasti tiukemmalla aikataululla. Sen vuoksi on tärkeää perheille, että muistamme joskus pysähtyä miettimään joulun perimmäistä sanomaa. Siihen eivät kuulu kiire tai yksikön etujen korostaminen. Joulun keskeinen sanoma on edelleen lähimmäisenrakkaus, jota tarvitaan nykyisessä maailmassa yhä enemmän. Itse aion viettää joulun rauhassa perheeni kanssa ja nauttia lasten ilosta ja touhusta ja mennä isäni kanssa aattokirkkoon, kuten joka joulu lapsesta saakka. Yhdessä vietetty joulunaika on arvokasta ja se jää omaan ja läheisten mieleen.

Lähimmäisenrakkauden hengessä jouluna on hyvä muistaa niitä, joilla ei ole perhettä. Monelle yksinäiselle joulu on piinaavaa aikaa, koska onnellisia perheitä näkyy joka puolella ja televisio ja radio pauhaavat onnellisten ihmisten arkea. Monen yksinäisen joulu muuttuu helposti, jos me muistamme jouluna heitä pienellä tervehdyksellä. Jos ei itse uskalla lähteä tervehtimään yksinäisiä, monet järjestöt tekevät tätä työtä ja sinne ottavat mielellään apua vastaan. Itse aioin soitella vanhoille kavereille ja käydä tuttavien luona vanhoilla kotikonnuilla. Näistä vierailuista jää aina itselle mahtava olo ja antaa voimia elämään.

Joulun pahin uhka Suomessa on edelleen päihteet. Joulun alkoholimyynti rikkoo vuodesta toiseen kaikki ennätykset. Anna lapselle raitis joulu-kampanjasta kerrotaan, että lapset joutuvat näkemään vanhempansa voimakkaasti päihtyneenä Suomessa 2,2 miljoonaa kertaa. 19. kerran järjestettävä Anna lapselle raitis joulu -kampanja korostaa aikuisten vastuuta lasten terveydestä ja hyvinvoinnista. Valtakunnallisen kampanjan järjestäjät vetoavat kaikkiin aikuisiin, jotta he antaisivat lapsille raittiin joulun – juhlan, joka tarjoaa turvallista ja vastuullista seuraa. Itse olen samaa mieltä. Joulu on ensisijaisesti lasten ja lastenmielisten juhla. Tuen henkilökohtaisesti kampanjaa ja toivon kaikkien Suomen vanhempien osallistuvan siihen. Näin sairaalan päivystyksessä jouluna monta kertaa sen, mitä alkoholi voi perheille aiheuttaa. Terveyden ja hyvinvoinnin edistämisen näkökulmasta on ehdottoman tärkeää se esikuva ja kokemus, joka lapsuudessa koetaan. Raitis joulu on paras kokemus, jonka voimme lapsille antaa.

 

Kiitokset kaikesta juukalaisille. Perheemme on otettu hyvin vastaan tänne uuteen kotikuntaan. Lapsemme ovat saaneet kavereita koulussa ja vapaa-ajalla. Heille on löytynyt uudet harrastukset ja viihdymme täällä kaikin puolin hyvin. Jatketaan hyvää yhteistyötä ensi vuonnakin!

 

Rauhallista joulua kaikille!

 

 

Kommentit:

21.12.2016 23:26 | Kari Perälä
Kiitos Sinulle Markus, että otit tämän tärkeän teeman bloogiisi," Anna lapselle raitis joulu -kampanja". Tässä blogissasi on taas sivun täydeltä tärkeää asiaa, jonka toivottavasti mahdollisimman moni pystyy toteuttamaan omassa lähipiirissään, ja antaa todellakin sen raittiin ja esimerkillisen joulun lapsille. Samoin kuin Sinä näit sairaalan päivystyksessä niitä ikäviä tapahtumia mitä perheille sattui, niin ikävä kyllä monena jouluna ambulanssissa töissä ollessani kohtasin myöskin sen saman asian. Oli erittäin surullista olla jouluaattona tai joulunpyhinä selvittelemässä perheisiin tulleita ongelmia, ja myöskin ihan fyysisiä tapaturmia, jotka olivat täysin viinan auheuttamia. Toivotan Sinulle perheinesi, sekä kaikille kuntalaisille turvallista ja onnellista joulua. Tehkäämme yhdessä jokainen omalla tahollamme "se oikea joulu", niin lapsille, kuin myöskin aikuisille. Lausun toiveeni hiljaisen, vain tähdet saavat kuulla sen: Tule joulu kultainen.

Lisää kommentti


Lähettäjä: 
Sähköpostiosoite: 
Kuvavarmennus
 
« Takaisin

Juuan kunta

Juuan kunnantalo

Avoinna ma-pe klo 9-15
Poikolantie 1, 83900 Juuka 
p. 040 104 2865 (Neuvonta ja yhteispalvelupiste)

p. 040 104 2000 (Juuan kunnan vaihde)
Fax. (013) 472 123


PUHELINLUETTELO »
YHTEYSTIEDOT »
YHTEYDENOTTOLOMAKE »