20.12.2018 10:57 | Markus Hirvonen

On kiitosten aika

"Vuosi vanha vaipuu hautaan riemuineen ja murheineen, ihmissydän puhkee nöyrään kiitokseen"- Jotenkin näin sanotaan vanhassa virressä ja sellainen olo on tällä hetkellä henkilökohtaisesti.

Vuosi 2018 on ollut Juuan kunnan työntekijöille poikkeuksellisen työläs ja tämä vaativa valmistelutyö huipentui eiliseen kunnanvaltuuston kokoukseen. Eilen päätettiin lukuisia suuria linjauksia, jotka ohjaavat Juuan kunnan tulevaa tekemistä useita vuosia eteenpäin. Nämä suuret valmistelutyöt ovat vaatineet työntekijöiltä aikaa, sitkeyttä, uutta ajattelua, ylitöitä ja neuvottelutaitoja. Alkuvuonna olin huolissani siitä, onko yhdelle vuodelle asetettu liikaa suuria valmistelutehtäviä. Kävimme tätä säännöllisesti johtoryhmässä läpi ja pysyimme tiukasti tavoitteessa saada asiat tänä vuonna päätettyä. Organisaatio kesti erittäin hyvin ja valmistelutyö oli mielestäni todella laadukasta kautta linjan. Eilen menin levollisesti kunnanvaltuustoon, koska tiesin asioiden valmistelun olleen hyvällä tasolla. Tästä joukkueesta voi olla ylpeä nyt, kun kansanvalta on demokraattisesti päätöksensä tehnyt

Isojen päätösten valmistelussa päättäjät ovat aina isossa roolissa. Juuassa päättäjien ja virkamiesten yhteistyö on tällä hetkellä ihailtavan hyvällä tasolla. Eri näkemyksiä on, kuten demokratiaan kuuluu, mutta meillä keskustelevat vain asiat. Kunnan kehittämisen ydin on juuri erilaisten näkemysten yhteensovittamisessa.  Olemme viranhaltijoina tyytyväisiä yhteiseen tekemiseen, joka on tällä hetkellä kehittämisen ydin Juuassa. Tästä on hyvä jatkaa vuodelle 2019 ja tulevaisuuteen, joka tulee olemaan synkistä ennusteista huolimatta valoisa. Suomen kuntakenttä on selvinnyt aina ja selviää tästäkin murroksesta.

Koska vuosi 2018 oli poikkeuksellisen työläs, on työhyvinvoinnin kannalta vuoden 2019 oltava kuormitukseltaan kevyempi. Olemme johtoryhmässä tunnistaneet, että kahta peräkkäistä kuormitusvuotta ei kannata pitkän aikavälin hyvinvointitarkastelussa tehdä. Näin ollen ensi vuosi on varattu päätösten toimeenpanoon ja toteuttamiseen. Siinä riittää tekemistä kaikille, mutta vuosi 2019 mennään ilman ylitöitä. Samalla olen käskenyt johtoryhmän pitää välipäivät lomaa aidosti; töiden tekeminen kotona ei ole sallittua. Kovana liikkujana tiedän, että kova suoritus vaatii huolellisen palautumisen. Tämä pätee erityisesti aivoihin, joten tämän työpiikin jälkeen on jouluna levon aika. Kunnanhallituksen puheenjohtaja Jaakko Ruokolainen määräsi saman ehdottoman työkiellon jouluna julkisesti eilen myös minulle. Esimiehen käskyä on siis noudatettava.

 

Tänään olen vielä Kolilla kokouksissa, jonka jälkeen jään vapaalle ja lomalle.  Kiitän vielä kaikkia kuntalaisia, päättäjiä ja työntekijöitä vuodesta 2018 ja toivotan kaikille rauhallista joulua!

 

  

 

Kommentit:

20.12.2018 20:27 | Kari Perälä
Kiitos Sinulle, koko johtoryhmälle ja kaikille kunnan työntekijöille hyvin sujuneesta vuodesta. Asiat ovat olleet aina erittäin hyvin valmisteltuja saadesamme ne käsiteltäväksi ja siksipä päätöksentekokin on sujunut "kivuttomasti" hyvässä yhteisymmärryksessä viranhaltioiden ja luottamushenkilöiden yhteistyöllä. Hyvää ja rauhaisaa Joulun aikaa Sinulle ja perheellesi, sekä Onnellista ja turvallista vuotta 2019.

Lisää kommentti


Lähettäjä: 
Sähköpostiosoite: 
Kuvavarmennus
 
« Takaisin

Juuan kunta

Juuan kunnantalo

Avoinna ma-pe klo 9-15
Poikolantie 1, 83900 Juuka 
p. 040 104 2865 (Neuvonta ja yhteispalvelupiste)

p. 040 104 2000 (Juuan kunnan vaihde)
Fax. (013) 472 123


PUHELINLUETTELO »
YHTEYSTIEDOT »
YHTEYDENOTTOLOMAKE »